Wegwerpbekers milieuvriendelijk gebruiken? Lees onze tips

Per jaar worden er op een willekeurig kantoor ongeveer 1000 kopjes koffie gezet. Hoeveel koffie of thee drink jij? Gebruik je een mok of een wegwerpbeker? Het is allang niet meer zo dat een mok of een beker die in de vaatwasser kan, milieuvriendelijker is dan een wegwerpbeker. Zo bespaar je door het gebruik van wegwerpbekers veel water. Een wegwerpbeker is veelal gemaakt van karton of plastic. Na één keer gebruiken worden deze bekers van karton of plastic vaak weggegooid. Dat is zonde, want dit is helemaal niet nodig.

Er zijn verschillende manieren om milieubewust om te gaan met het gebruiken van wegwerpbekers. In dit artikel geven wij je tips over hoe je wegwerpbekers zo milieuvriendelijk kan gebruiken.

bekers bedrukken

Bewust omgaan met wegwerpbekers

  1. Hergebruiken. Maakt jouw kantoor gebruik van wegwerpbekertjes voor koffie en thee? Probeer deze dan zo vaak mogelijk op een dag te hergebruiken. Spoel ze af met koud water wanneer dit nodig is. Door de hele dag een bekertje te gebruiken, bespaar je gerust 4 tot 8 wegwerpbekertjes per persoon per dag. Gemiddeld worden er per kantoor 5 kopjes koffie of thee per persoon per dag gedronken.
  2. Recycle. Gaat het om wegwerpbekertjes die gemaakt zijn van plastic? Laat deze dan ophalen door een recycling bedrijf. Je kan de bekertjes scheiden van de afval. Deze kunnen vanaf een hoeveelheid van 500 of meer per keer ingeleverd worden. De bekertjes moeten zonder afval erin geleverd worden. Vaak is dit een goede en makkelijke optie om jouw. De wegwerpbekertjes koffiebekertjes kunnen makkelijk verzameld worden in een aparte bak.
  3. Stimuleer elkaar tot zuinig verbruik. Zo kan het hele bedrijf ‘groener’ worden en zal ieder minder verbruiken. Zo worden niet alleen wegwerpbekers vaker gebruikt maar zal er ook zorgvuldiger omgegaan worden met papier, energie verbruik van computers en andere zaken waar op bespaard kan worden.
  4. Betrek het team. Overleg met alle werknemers en houd een meeting. Het milieuvriendelijk omgaan met het gebruiken van wegwerpbekers en andere producten heeft te maken met een verandering in gewoonten. Door deze verandering aan te geven en het bespreekbaar te maken, is iedereen betrokken. Door het activeren van het team, zal de gedragsverandering makkelijker gaan.

Weet jij precies hoeveel koffie je op een dag drinkt? Sta stil bij je verbruik en neem deze tips mee in het dagelijks leven. Het milieubewust  omgaan met wegwerpbekers is ontzettend makkelijk en voor de hand liggend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s