Het bewust gebruiken van wegwerp koffiebekers

Vaak doet deze vraag zich de ronde: Wat is beter, papieren bekers of plastic bekers? Beter gaat dan om vriendelijker voor het milieu. Een lastige discussie want zowel papier als plastic bekers hebben voor- en nadelen in productie en in het gebruik. Op elk kantoor staat een koffie machine waar koffiebekertjes bij staan. Bereikbaar voor iedereen die in de ochtend, na de lunch of rond een uur of drie écht een kop koffie uit een plastic of papieren bekertjes nodig heeft.

De voordelen van plastic bekers

Plastic heeft een duidelijke voordelen. Het is een een duurzaam materiaal, dat niet snel slijt en licht van gewicht is. De koffiebeker van plastic is makkelijk om snel bij te vullen en er gaan een relatief groot aantal bekers in een koffieautomaat. Verder zijn plastic bekers recyclebaar. Doordat plastic makkelijk gerecycled kan worden, is dit dus minder belastend voor het milieu. Houd daarnaast ook rekening met het feit dat plastic bekers hygiënisch zijn. Een ander voordeel is dat wegwerpbekers in het algemeen een groot gebruiksgemak hebben en doordat je deze niet hoeft af te wassen maar wel kan hergebruiken, is dit waterbesparend.
Papieren bekertjes (Pinterest)

De voordelen van papieren bekers

Een voordeel van papieren bekers is dat het een natuur product betreft. Omdat papier van hout gemaakt wordt is het zo dat papieren wegwerpbekers goed verteerd kunnen worden door de natuur. Voor plastic bekers geldt dit natuurlijk niet. Dit betekent dat papieren bekers ook  goed te recyclen zijn en ook milieuvriendelijk gemaakt kunnen worden. Naast dat papieren bekertjes, net als plastic, ook hygiënisch en gemakkelijk in gebruik zijn, is het vaak zo dat papieren bekers voorzien zijn van een klein laagje laminaat. Zo laten ze geen vloeistof door. Hierdoor mogen gebruikte papieren koffiebekers niet bij het oud papier maar moeten deze bij het rest afval.

Wist u dat:

  • Uit onderzoek van TNO is gebleken dat wegwerpbekers minder belastend zijn voor het milieu dan keramieke mokken?
  • Het wettelijk verplicht is om te recyclen voor bedrijven die meer dan 500 wegwerpbekers per week gebruiken?
  • U wegwerpbekers makkelijk kunt hergebruiken? Neem eens één wegwerpbeker per dag.
  • U plastic en papieren bekertjes heel makkelijk kunt laten bedrukken met uw eigen logo, slogan of tekst?

Wilt u meer weten over het bedrukken van bekers? Klik dan hier.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s