Een dag geen koffie..

Wie kan er nou niet zonder een verse kop koffie in de ochtend? Het is logisch dat deze drank, na water, de meest gedronken vloeistof is. Naast dat cafeïne verkwikkend is, kan je op een gegeven moment niet meer zonder een heerlijke kop koffie in de ochtend. Helemaal nu het zo makkelijk is om koffie overal mee naartoe te nemen met de trend van bedrukte koffiebekers. Iedereen heeft tegenwoordig beschikking over een heerlijke kop koffie voor onderweg. Van het even pauzeren bij een tankstation tot de koffieautomaat op het werk, kartonnen en plastic koffiebekers om mee te nemen maken het nuttigen van een cappuccino of espresso nog makkelijker.
Bedrukte koffiebekers

Wat is precies het effect van cafeïne?

Is het waar dat mensen zich daadwerkelijk beter voelen na het nemen van een kop koffie? Volgens het voedingscentrum is het zo dat cafeïne gezien kan worden als een type drug omdat het invloed heeft op de alertheid van de mens. Natuurlijk werkt het het lang niet zo sterk als andere middelen, maar het is dus zeker een gegeven dat je een stuk minder slaperig bent als je de morgen begint met een bakje koffie (to-go).

Na het drinken van een kop koffie is de piek van de cafeïne rond 2,5 uur het hoogst. In cafeïne zit zowel dopamine als adrenaline. Door dit laatste stofje wordt je alert en wakker maar dit is ook een stresshormoon. Door het drinken van koffie kan je je dus snel gestrest voelen. Maar door de dopamine in de koffie die in je to-go beker zit, wordt je gelukkiger.

Cafeïne werkt stimulerend maar wanneer je hier gevoelig voor bent (dit hangt af van rook- drink- en eetgewoonten) kan je last krijgen van duizeligheid, hartkloppingen en suizende oren. De stof werkt stimulerend op het centraal zenuwstelsel als is de werking mild. Zo kunnen mensen die gevoelig zijn voor cafeïne vaak slecht slapen en kunnen ze trillerig en nerveus worden.

Kortom, ben je in de ochtend moeilijk wakker te krijgen? Neem een koffie to-go uit een thermosbeker en je kan de dag weer aan! Bent u geïnteresseerd in het bedrukken van bekers? Klik dan bekerbedrukking.nl!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s